Breaking News

İspanya turist vizesi hakkında genel bilgiler



Bu yazımda sizlere İspanya'ya turizm amaçlı gidecekler için genel, bilgiler vereceğim. Yapacağınız seyahatin amacı doğrultusunda, vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Kişiler arasında olan farklılıklar bulunmaktadır istenilen evraklar da bu kişinin durumuna göre değişmektedir. Konsolosluk sizden yapacağınız ziyaretin ne zaman başlayacağını, hangi araç ile ulaşımı sağladığınızı, gezi boyunca konaklamanızı nerede sağlayacağınız, konusunda sizden evrak talep eder ve bu belgelerin tarihlerinde her hangi bir çelişki olmaması dikkat edilecek diğer husustur. Daha sonra sizin potansiyel mülteci veya farklı bir amacınızın, olup olmadığının değerlendirmesini yapar. İş ve gelir durumunuz hakkında bilgi sahibi olmak için çalıştığınız veya sahibi olduğunuz iş yeri veya şirket hakkında evraklar talep eder bu konularla ilgili daha detaylı olarak açıklayacağım. Tur veya seyahat planınızı net olarak ifade etmeniz son derece önemlidir.  farklı ülkelere de giriş yapılacak ise sizden tur planı konaklama ulaşım evrakları sunmanız istenir.

İspanya turist vizesine, kimler başvurabilir.




İş yeri sahipleri, şirket sahipleri ve ortakları: Bir iş yeriniz var ve İspanya'ya seyahat planı yaptınız iş yeri sahibi veya şirket sahibi yahut ortağısınız sizden istenen evraklar daha detaylı bilgiye işyeri sahipleri için istenen evraklar yazımdan ulaşabilirsiniz.

Çalışanlar: Bir şirkette bordrolu olarak çalışmaktasınız İspanya'ya seyahat  edeceksiniz gerekli belgelere ve daha detaylı bilgiye Çalışanlar için istenen evraklar yazımdan ulaşabilirsiniz.

Ev hanımları: Her hangi bir geliri olmayan ev hanımları için başvuru sırasında masrafları eşleri tarafından karşılanabilmektedir. Fakat kişinin farklı bir geliri bulunmakta ise kira vb. gibi seyahat masraflarını karşılayacak gelirinin bulunduğunu kanıtlayabilirler. Daha detaylı Ev hanımları için istenen belgeler yazımdan ulaşabilirsiniz. 

Emekliler: Başvuru yapacak kişi eğer emekli ise bu durumlarını belge ile kanıtlamalıdır. Emeklilik hakkı kazandığınız SGK veya özel kurum olabilmektedir. Emeklilik durumları ile ilgili kaşeli imzalı belge istenebilir veya maaş aldıklarınız kanıtlayan güncel banka hesap özeti sunabilirsiniz. Daha detaylı bilgiye Emekliler için gerekli belgeler yazımdan ulaşabilirsiniz. 

Öğrenciler: Vize başvurusu yapacak öğrenci ise eğitim gördükleri okuldan öğrenci belgesi istenmektedir. Tatil durumu hariç yapılacak seyahatlerde kaşeli imzalı gezi süresi için izin belgesi istenebilir. Daha detaylı olarak buradan ulaşabilirsiniz. (Yazı hazır olduktan sonra lin aktif olacaktır)

Devlet memurları (Kamu çalışanları): Yeşil pasaport sahibi olmayan memurlar normal ulusal pasaportları ile vize işlemlerini başlatabilirler. Daha detaylı olarak Devlet memurları (kamu çalışanları) için gerekli belgeler yazımı inceleyebilirsiniz.

Çocuklar: 18 yaşını doldurmamış kişiler kendi başlarına başvuru yapamazlar imza yetileri de bulunmadığı için vize başvuru formu ve diğer belgelerde anne ve baba tarafından imza atılmalıdır. Daha detaylı olarak buradan ulaşabilirsiniz. (Yazı hazır olduktan sonra lin aktif olacaktır)

Geliri olmayanlar: Eğer kişinin herhangi bir geliri bulunmuyor ise seyahat masraflarını kim tarafından karşılanacağına dair evraklar sunması gereklidir. bunun dışında Türkiye'de geçimini nasıl sağladığı kim tarafından karşılandığı hakkında evraklar sunmalıdır. Potansiyel mülteci olmadıklarını evraklar ile kanıtlamaya son derece önem arz etmektedir. Daha detaylı olarak buradan ulaşabilirsiniz. (Yazı hazır olduktan sonra lin aktif olacaktır)


Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)


Bu yazı 20.05.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.



DMCA.com Protection Status

2 yorum:

  1. Doldurulmuş başvuru formu var mıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tayfun bey doldurulmuş form burada yayınlamamız mümkün değildir.

      Sil

Teşekkürler.