Breaking News

İspanya vizesi Ev hanımları için istenen belgeler.

İspanya vizesi ev hanımları için istenen belgeler.


Bu günkü yazımda sizlere İspanya vize başvurusunda, bulunacak ev hanımları için istenen evraklar hakkında bilgiler vereceğim. Her hangi bir geliri olmayan veya çalışmayıp farklı bir geliri (kira vb.) bulunan ev hanımları eşlerinin gelir ve iş evraklarını sunarak, müracaatlarını yapabilirler. Eğer seyahat masrafları eşleri tarafından karşılanacak ise bir dilekçe yazmaları ve eşi tarafından imzalanması gereklidir. Bu dilekçeden biraz daha detaylı anlamak için örnek dilekçeyi inceleyiniz.

Örnek dilekçe:

İstanbul İspanya Başkonsolosluğuna

............. Tarihinde İspanya'ya yapacağımız ziyaret sırasında eşim .......... 'nın tüm masrafları tarafımdan  karşılanacağını beyan ederim. Seyahatimiz tamamladıktan sonra ülkemize geri dönmeyi kabul ediyoruz. Gerekli vizenin verilmesini rica ederim.

Sunulacak gelir evraklarında banka hesap dökümü kısmı günlük kişi başı 500₺ olması gerekir.




  • Eksiksiz olarak doldurulmuş İspanya vize başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olmalı
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay 15 gün daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 25.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.)
  • Daha önceden İspanya yada farklı bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • İki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf  (3.5 x 4.5 ölçülerinde) arka fon beyaz olmasına dikkat edin (Gözlüksüz olmalıdır.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır (Antetli kağıda basılmış ve kaşeli ve imzalı olması gerekir)
  • Ulaşım evrakları olarak İspanya'ya gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, otobüs, tren Seyahat tarihiniz İspanya'ya ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın ve Farklı bir shengen ülkesine geçiş yapılacak ise ara geçiş için de ulaşım evrakları eklemelisiniz.)
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir.(davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir.)
  • Çalışan Eşlerinin sunduğu bu evrakların fotokopileri hanımlarının dosyalarına fotokopilerini eklemeleri gerekir. Çalıştıkları şirketin Antetli kağıdına İş veren adresi telefon numarası çalışanın göreve başlangıç tarihi, iş yerindeki pozisyonu, seyahat süresi ve imzalayan kişinin  ismi ve şirketteki pozisyonu yazılması gereklidir.(ingilizce veya almanaca olmasına dikkat edin.)
  • Eşleri tarafından yazılmış ve imzalanmış seyahat masraflarının karşılayacaklarını belirten dilekçe
  • Kira geliri var ise banka hesap dökümlerinde ödemeleri gösteren hesap dökümü.
  • Eşlerinin ekonomik durumunu gösteren Seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiye bulunan (Bir) 1 günlük ziyaret için minimum 500 ₺ bakiye bulunmalıdır. güncel tarihli banka hesap dökümü 
  • farklı bir schengen ülkesine geçilecek ve orada da konaklama yapılacak ise seyahat edeceğiniz güzergah için ulaşım evrakları ve diğer ülkede konaklama yapılacak otel rezervasyonları da sunulması gereklidir.
  • İkametgah: Mahalle muhtarınızdan alabilirsiniz. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinizde yerleşim adresiniz bulunuyor ise Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği İkametgah yerine kullanabilirsiniz.
Hattırlatma:  İstenen evraklar güncel olmalıdır. Belgelerin asılları talep edilebilir, Ek evrak talep edilebilir.

Not: 23.09.2014 tarihinden itibaren vize başvurusu sırasında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. kişiler vize başvuruları sırasında bizzat bulunması gerekmektedir. Eğer daha önce İspanya vizesi için parmak izi verilmiş ise gerek yoktur.

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi pay laşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.

Bu yazı 24.07.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.
Son güncelleme: 22.04.2016


DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.