Breaking News

İspanya vizesi emekliler için istenen belgeler.



İspanya vizesi Emekliler için istenen belgeler.



Bu yazımda sizlere İspanya vize başvurusu yapacak, emekliler için istenen evraklar hakkında, bilgiler vereceğim. Dikkat edilecek en önemli noktalardan diğeri ise İkamet ettiğiniz ilin hangi,konsolosluğun veya Büyük Elçiliğin görev bölgesinde olduğunu öğrenmeniz gerekir. Örnek: Bursa'da ikamet eden kişiler, İstanbul İspanya başkonsolosluğunun görev alanında bulunmaktadırlar ve müracaatlarını konsolosluğun yetkilendirdiği merkezlere yapabilirler. Şu önemli hatırlatmayı yapmam gerekiyor. Eşleri ile birlikte başvuru yapılacak ise masrafları karşılayan emekli eşinin gelir ve banka hesap dökümünü ekleyebilirler. Turistik bir seyahat planı yaptınız, fakat Konaklama süreniz Avusturya'da daha fazla olarak gösterilmiş böyle durumlarda Avusturya vizesi için başvuru yapmanız gerekir. Eğer konaklama süreniz İspanya'da daha fazla ve Avusturya'ya da geçiş yapacaksınız böyle olduğunda ise İspanya'dan Avusturya'ya ara geçiş ulaşım rezervasyonu da tarihilerinde her hangi bir çelişki olmadan sunmanız gerekir.




İspanya Turist vizesi emekliler için istenen evraklar 

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş İspanya vize başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olmalı
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay 15 gün daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 25.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.)
  • Daha önceden İspanya yada farklı bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • İki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf  (3.5 x 4.5 ölçülerinde) arka fon beyaz olmasına dikkat edin (Gözlüksüz olmalıdır.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır (Antetli kağıda basılmış ve kaşeli ve imzalı olması gerekir
  • Ulaşım evrakları olarak İspanya'ya gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, otobüs, tren Seyahat tarihiniz İspanya'ya ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın ve Farklı bir shengen ülkesine geçiş yapılacak ise ara geçiş için de ulaşım evrakları eklemelisiniz.)
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir.(davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir.)
  • SGK'dan Emekli olduğunuzu gösteren belge (E-Devlet şifreniz ile alabilirsiniz.)
  • Emekli maaş demelerini gösteren güncel banka hesap dökümü. (son 1 hafta içerisinde alınmış olmalıdır)
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiye bulunan (Bir) 1 günlük ziyaret için minimum 500 ₺ bakiye bulunmalıdır. güncel tarihli banka hesap dökümü 
  • farklı bir schengen ülkesine geçilecek ve orada da konaklama yapılacak ise seyahat edeceğiniz güzergah için ulaşım evrakları ve diğer ülkede konaklama yapılacak otel rezervasyonları da sunulması gereklidir.
  • Mahalle muhtarınızdan ikametgah yada Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinizde yerleşim adresiniz bulunuyor ise Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği İkametgah yerine kullanabilirsiniz. 
Hattırlatma:  İstenen evraklar güncel olmalıdır. Belgelerin asılları talep edilebilir, Ek evrak talep edilebilir.


Not: 23.09.2014 tarihinden itibaren vize başvurusu sırasında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. kişiler vize başvuruları sırasında bizzat bulunması gerekmektedir. Eğer daha önce İspanya vizesi için parmak izi verilmiş ise gerek yoktur.

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi pay laşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.

Bu yazı 20.07.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.
Son güncelleme 22.04.2016

Fotoğraf: Vicki Lyttle

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.