Breaking News

İtalya Turist vizesi hakkında genel bilgiler


İtalya Turist vizesi hakkında genel bilgiler


Bu günkü yazımda sizlere İtalya'ya turistik seyahat yapmak isteyenler için gerekli bilgiler vereceğim. Kısaca işin mantığını anlatmam gerekirse Turizm amaçlı seyahatler de gidiş ve dönüş ulaşım bilgileriniz konaklama planınızı konsolosluğun kabul edeceği şekilde evrak olarak sunmalısınız. Gezinin tarihlerinde herhangi bir çelişki olmadan net belgeler, sunmanız gerekir. Örnek vermek gerekirse Venedik için bir seyahat planı yaptınız, sizden gideceğiniz ulaşımı nasıl gerçekleştirecek iseniz mesela uçak rezervasyonu gibi Konaklamanızı sağlayacağınız otel den rezervasyon gibi evrakları sunmalısınız. Yapacağınız masrafları karşılayacak kadar bakiyesi bulunan güncel banka hesap dökümünüzü sunmanız gerekir. Bunların yanı sıra potansiyel, mülteci olmadığınızı kanıtlamak için iş ve ekonomik durumunuzu gösteren belgeler, yapacağınız seyahatin mahiyetini belirten dilekçe hazırlamanız gerekir. Her kişi için ayrı bir dosya hazırlanmalı ve durumuna uygun biçimde belgeler sunmalısınız. Şimdi turistik vize için kimler, başvurabilir konusuna gelelim.




İtalya Turist vizesi için istenen evraklar

  • İtalya vizesi başvuru formu
  • en az 1 yıl geçerli pasaport
  • 6 ay içinde çekilmiş ve daha önce schengen vizesi için kullanılmamış biyometrik fotoğraf 3.5- 4 ebatlarında olmalıdır.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Ulaşım belgeleri (uçak rezervasyonu gibi) gidiş dönüş tarihleri uyumlu olmalı
  • Konaklama evrakları (otel rezervasyonu) seyahat palnına uygun olarak tarihleri olmalıdır.
  • Son 3 yıl içinde alınmış schegen vize fotokopisi varsa


İş yeri, (Şirket) sahipleri ve ortakları:
Bir iş yeriniz var ve Avusturya vizesi için başvuru yapma istiyorsunuz. Şirket sahibi veya şirket ortağısınız o zaman sizlerin hazırlaması gereken belgeler
Vergi levhası, imza beyannamesi, faaliyet belgesi, sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri İtalya'da yapacağınız harcamaları karşılayacak kadar bakiye olan güncel tarihli banka hesap dökümü kaşeli ve imzalı olmalıdır. bu belgelere ek, varsa tapu araç ruhsatı kira geliri vb. belge ile gösterebileceğiniz evrak fotokopileri ekleye bilirsiniz

Çalışanlar:
Bir şirkette bordrolu olarak çalışıyorsunuz Avusturya vizesi için başvuru yapmak istiyorsunuz o zaman gerekli belgeler, Çalıştığınız şirkete ait Faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopileri ve İtalya konsolosluğuna hitaben seyahat tarihleri ve şirketinizin bu seyahat için izinli olduğunuzu açıklayan dilekçe sunmalısınız. Yapacağınız seyahat ücretlerini karşılayacak kadar para bulunan güncel banka hesap dökümü

Ev hanmları:
Herhangi bir geliri olmayan ev hanımları eşlerinin yurt dışında yapacağı masrafları karşılayacaklarına dair dilekçe ile vize başvurularını yapabilirler, Her hangi bir geliriniz yok ise yapacağınız seyahat masrafları eşiniz tarafından, karşılanacak ise İtalya konsolosluğuna hitaben dilekçe hazırlanmalı iş ve gelir evraklarının birer fotokopilerini kendi dosyanıza eklemelisiniz.

Emekliler:
Vize başvurusu yapacak kişi emekli ise bu durumlarını, belgelemeli ve emekli maaşı aldığı hesap dökümü ile başvuru yapmalıdırlar Gerekli belge olarak Emekli olduğunuzu ve maaş aldığınızı gösteren SGK yada farklı bir emeklilik sisteminden alınan belgeler ile ispatlanmalıdır. tüm seyahat ücretini karşılayacak kadar para bulunan banka hesap dökümünüz

Öğrenciler:
Vize başvurusnu gerçekleştirecek kişi eğer öğrenci ise bu durumlarını belgelemeli ve gerekli izin işlemlerini onaylı evrak ile ispatlamalıdırlar. Masrafları ebeveyn tarafından karşılanacağı için Anne veya baba ya ait iş ve gelir belgelerinin birer fotokopisini eklemelidir ayrıca masrafları karşılayan ebeveyn İtalya Konsolosluğuna hitaben bu durumu dilekçe yazmalıdır. ayıca öğrenci olduğunuzu gösteren öğrenci belgesi sunmalısınız.

Devlet Memurları (Kamu çalışanları):
Yeşil pasaportu olmayan devlet memurları (kamu çalışanları) vize başvurusu için Kurumda çalıştığınızı ve seyahat tarihleri boyunca izinli olduğunuz belgele ile kanıtlamalısınız. Yapacağınız masrafları karşılayacak kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü almalısınız.

Çocuklar:
Vize başvurusu gerçekleştirecek kişi eğer çocuk ise vize başvurusu ebeveynler tarafından takip edilmeli, yaş gurupları dikkate alınmalıdır. Bazı yaş sınırları konsolosluk harcından muaf tutulmaktadır. 18 yaşının altındaki kişiler için eğer anne ve baba ile birlikte seyahat edilecek ise Muvafakatname istenmemektedir. Ama sadece anne yahut baba ile yapılacak İtalya seyahatlerinde noterden bu durumu açıklayan muvakafatneme sunmanız gereklidir. Masraflar karşılayacak ebeveyne ait iş ve gelir evrakları ayrıca dilekçe hazırlanmalı İtalya konsolosluğuna masrafların karşılanacağı belirtilmelidir.

Geliri olmayanlar:
Vize başvurusu yapmak isteyen kişinin her hangi bir geliri bulunmuyorsa masraflarının Türkiye'de kimin tarafından karşılandığı ve yurt dışı seyahatinin masraflarının kimin tarafından karşılanacağı belgelenmeli ve dilekçe ile başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. (Vize istenen ülkede potansiyel mülteci olmadıkları ispatlanmalıdır.)  Geliri olmayan kişilerin Annesi Babası Yapacağı seyahat maliyetini karşılayabilirler Bu durumu bir dilekçe hazırlayıp açıklamalı ayrıca İş durumlarını gösteren belgeler ve banka da yeterli bakiye bulunan hesap özetini sunmalıdırlar.



Bu yazı 05.08.2015 tarihinde yazılmıştır
Güncelleme 21.05.2016




DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.