Breaking News

İtalya ticari vize hakkında genel bilgiler.


İtalya ticari vize hakkında genel bilgiler.


İtalya'ya ticari amaçla gidecek, olan firma sahipleri veya çalışanları ticari vize hakkında, bilgiler vereceğim. Katılacağınız iş görüşmesi, seminer ve benzeri iş amaçlı seyahatleriniz için ticari vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli belge, İtalya'da bulunan şirket tarafından, isminize yapılan ticari davetiyedir.  Bu belgeyi müracaatınız sırasında mutlaka sunmalısınız. standart olarak istenen evraklar dışında şirketinizin antetli kağıdına görev bölgesinde bulunduğunuz. İtalya konsolosluğuna hitaben formatına uygun şekilde hazırlanmış seyahat amacınızı belirten dilekçeniz olacaktır. Başvurunuz sırasında sunacağınız evraklarda şirket sahibi (şirket ortağı) ve çalışanı olmak üzere ikiye ayrılır ve sunacağınız belgeler kişinin durumuna göre farklılık gösterir. 23.09.2014 tarihinden itibaren tüm schengen vize başvurularında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. 5 (beş) yıl boyunca geçerliliğini koruyan biyometrik bilgileriniz daha sonra yapacağınız başvurularda geçerliliğini korumaktadır. (farklı ülkelerin başvuruları sırasında tekrar talep edilebilir.) Bu durumu İki alt başlık halinde konuyu derinlemesine açıklamaya çalışacağım.




İş yeri sahibi (şirket sahibi) ve ortakları.

 İlk olarak ticari başvuru yapacak kişi şirketle  olan bağını evrak ile kanıtlaması gerekir. Ortaklar için de aynı prosedür geçerlidir. İş yerinin var olduğunu çalışmakta olduğunu ve sizin işletme sahibi yada ortağı olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. Peki ama nasıl ? Sizden güncel tarihli Ticaret odası sicil kaydı, faaliyet belgesi, imza sirküleri, resmi gazete, vergi levhası gibi evrakların fotokopileri başvuru dosyanızda bulunması son derece önemlidir. bunların dışında eğer sizin yapacağınız seyahat boyunca masrafları siz yada sizi davet eden şirket karşılayacak ise bu durumda gerekli belgeler sunmanız gereklidir. Ticari başvurularda sizin veya şirketinizin banka hesap özeti istenebilir. ( Güncel banka hesap özetiniz kaşeli ve imzalı yeterli bakiye bulunmasına dikkat etmelisiniz.) daha detaylı bilgi için buradan (yazı hazır olduktan sonra link aktif olacaktır)


Şirket çalışanları

Çalıştığınız firma sizi iş görüşmesi veya daha farklı bir organizasyon için İtalya'ya seyahat etmenizi istiyor ticari vize başvuruları için sizin yapmanız, gerekenleri açıklayalım. İtalya'da bulunan şirket tarafından adınıza yapılmış ticari davetiye. Ulaşım ve konaklama masraflarını firmanız tarafından karşılandığın da şirketin antetli kağıdına formatına uygun hazırlanmış seyahat amacınızı ve masrafları karşıladıklarını belirten dilekçe sunmalısınız bunun yanında şirketin var olduğunu güncel tarihli Ticaret odası sicil kaydı, faaliyet belgesi, imza sirküleri, resmi gazete, vergi levhası gibi evrakların fotokopileri SGK işe giriş bildirgesi, 4a hizmet dökümünüz başvuru dosyanızda bulunması son derece önemlidir. Ticari başvurularda sizin ve şirketinizin banka hesap özeti ( Güncel banka hesap özetiniz kaşeli ve imzalı yeterli bakiye bulunmasına dikkat etmelisiniz.) daha detaylı bilgi için buradan (yazı hazır olduktan sonra link aktif olacaktır)



Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)


Bu yazı 09.08.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Maria Hernandez

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.