Breaking News

italya Kültürel, Sportif ve Kongre vizesi hakkında


İtalya Kültürel, Sportif ve Kongre vizesi hakkında


Bu yazımda sizlere, İtalya'da kültürel faaliyet, sportif organizasyon veya kongreye katılacak kişiler yada guruplar için işlerini kolaylaştıracak bilgiler vereceğim. Başvurunuz sırasında istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırladığınız taktirde, vize başvuru işlemlerini başlatabilirsiniz. Dikkat edilecek en önemli husus, başvurunuzu gerçekleştireceğiniz, Konsolosluk veya Büyük Elçilik tarafından kabul gören belgeleri, sunmanızdır. İstenen bu evraklar kişinin iş, meslek, görev gelir durumu gibi farklılıklar bulunduğundan talep edilen, evraklar farklı olabilir. Bu nedenle  ilk olarak ikamet ettiğiniz ilin hangi konsolosluğun görev bölgesinde olduğunu bilmeniz gerekiyor. Örnek: Ankara'da ikamet eden kişi İstanbul İtalya başkonsolosluğuna başvuru yapmaması gerekir. Ankara İtalya Büyük Elçiliğine başvuru yapması gerekir.




İtalya'da katılacağınız kültürel,sportif veya kongre etkinliğine davetiyeniz veya katılımcı belgeniz bulunması gerekir. Dikkat edilecek husus, adınız  ve soyadınız davetiye veya katılımcı belgesinde geçmesidir. Ulaşım ve konaklama masraflarının davet eden kurum mu karşılıyor, yoksa siz mi karşılayacaksınız. Bunun gibi durumlarda istenen evraklar farklıdır. Kültürel etkinliği düzenleyen, resmi kurum tarafından davetiye yada Etkinlik hizmetini sağlayan özel firma tarafından imzalanmış sözleşme evrakının istendiğini unutmayın sporcuları gönderen kulüp tarafından alınmış sporcu lisansı da istenebilir.

Resmi kurumlar tarafından AB kültür programları Konsolosluk vize harcından muaf tutulabilmektedir. başvuru merkezlerinden, sadece hizmet ücreti ödeyebilirsiniz. tüm vize başvurularında istendiği gibi gelir durumunuzu gösteren, seyahatinizi gerçekleştireceğiniz ulaşım evrakları, konaklama evrakları masrafları karşılayabileceğinizi gösteren güncel tarihli yeterli bakiye bulunan, banka hesap özetiniz (kaşeli ve imzalı olmasına özen gösterin)  standart olarak istenen başvuru formu vize fotokopileri gibi evraklar bulunmaktadır.


Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)


Bu yazı 16.08.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Millennium & Copthorne Hotels Europe

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.