Breaking News

İspanya ticari vize hakkında genel bilgiler.

İspanya ticari vize hakkında genel bilgiler.


İspanya'ya ticari amaçlı gidecek firma sahipleri veya çalışanların ticari vize hakkında akıllarındaki soru işaretlerini giderecek ve genel bilgiler vereceğim. Katılacağınız iş görüşmesi seminer vb. iş amaçlı seyahatleriniz için vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli belge, İspanya'da bulunan şirket tarafından, isminize yapılan ticari davetiyedir. bu belgeyi başvurunuz sırasında sunmanız gerekir. standart olarak istenen evraklar dışında şirketinizin antetli kağıdına seyahat amacınızı belirten dilekçeniz olacaktır. Şirket sahibi veya çalışanı olmak üzere ikiye ayrılır. İstenen evraklar kişinin durumuna göre şekillenir. 23.09.2014 tarihinden itibaren yapılan tüm başvurularda parmak izi biyometrik uygulaması başlamıştır. 5 yıl süre ile geçerliliğini koruyan biyometrik bilgileriniz daha sonra yapacağınız vize işlemeleri sırasında tekrar istenmemektedir. (farklı ülkeler için bu durum söz konusu olmayabilir.)  İki alt başlık halinde biraz daha konuyu derinleştirerek açıklamaya çalışalım.




İş yeri sahibi (şirket sahibi) ve ortakları 

İlk olarak ticari başvuru yapacak kişi şirket ile olan bağını evrak ile kanıtlaması gerekir Ortaklar için de aynı prosedür geçerlidir. iş yerinin var olduğunu çalışmakta olduğunu ve sizin işletme sahibi yada ortağı olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. sizden güncel tarihli Ticaret odası sicil kaydı, faaliyet belgesi, imza sirküleri, resmi gazete, vergi levhası gibi evrakların fotokopileri başvuru dosyanızda bulunması son derece önemlidir. bunların dışında eğer sizin yapacağınız seyahat boyunca masrafları siz yada sizi davet eden şirket karşılayacak ise bu durumda gerekli belgeler sunmanız gereklidir. Ticari başvurularda sizin veya şirketinizin banka hesap özeti istenebilir. ( Güncel banka hesap özetiniz kaşeli ve imzalı yeterli bakiye bulunmasına dikkat etmelisiniz.) daha detaylı bilgi için buradan (yazı hazır olduktan sonra link aktif olacaktır)

Şirket çalışanları

Çalıştığınız firma sizi iş görüşmesi veya daha farklı bir organizasyon için İspanya'ya seyahat etmenizi istiyor ticari vize başvuruları için sizin yapmanız, gerekenleri açıklayalım. İspanya'da bulunan şirket tarafından adınıza yapılmış ticari davetiye. Ulaşım ve konaklama masraflarını firmanız tarafından karşılandığın da şirketin antetli kağıdına seyahat amacınızı ve masrafları karşıladıklarını belirten dilekçe sunmalısınız bunun yanında şirketin var olduğunu güncel tarihli Ticaret odası sicil kaydı, faaliyet belgesi, imza sirküleri, resmi gazete, vergi levhası gibi evrakların fotokopileri SGK işe giriş bildirgesi, 4a hizmet dökümünüz başvuru dosyanızda bulunması son derece önemlidir. Ticari başvurularda sizin ve şirketinizin banka hesap özeti ( Güncel banka hesap özetiniz kaşeli ve imzalı yeterli bakiye bulunmasına dikkat etmelisiniz.) daha detaylı bilgi için buradan (yazı hazır olduktan sonra link aktif olacaktır)


Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)


Bu yazı 24.05.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Kendra Jasper

DMCA.com Protection Status

2 yorum:


  1. hello!,I like your writing very a lot! share we be in contact more about your post on AOL? I require a specialist in this space to resolve my problem. May be that is you! Having a look ahead to look you. outlook 365 login

    YanıtlaSil

Teşekkürler.