Breaking News

İspanya Kongre kültürel ve sportif etkinlik için vize başvurusu hakkında genel bilgiler

İspanya Kongre kültürel ve sportif etkinlik için vize başvurusu hakkında genel bilgiler


Sizlere İspanya'da yapılan kongre kültürel ve sportif etkinliklere atılacak kişilerin, vize başvurusu sırasında bilmesi gereken konular, hakkında genel bilgiler vereceğim. Yapacağınız seyahatin amacını bildirerek, yapılan işlemlerde sunacağınız evraklar arasında en önemlisi, sizi bu etkinliğe katılacağınızı gösteren katılımcı belgeniz olacaktır. İstenen belgeler arasında en önemli nokta konsolosluk tarafından, kabul görmesi yani kaşeli ve imzalı olmasıdır. kişin gelir, meslek ve iş durumuna göre değişiklilik gösterir. Konsoloslukların Türkiye'de belirlenmiş görev bölgeleri bulunur, yapacağınız müracaatlar da bu, ayrıntıya mutlaka dikkat etmelisiniz. Örnek: Bursa'da ikamet eden kişi İstanbul İspanya başkonsolosluğunun görev bölgesinde bulunur, Eğer bu kişi İstanbul yerine Ankara'daki Büyük elçiliğine başvuru yapmak isterse, işlemeleri başlamayacaktır. Size gönderilecek davetiyeler için ikamet ettiğiniz ilin hangi konsolosluk görev bölgesinde bulunuyor ise davetiyenin o konsolosluğa yapılmasını isteyiniz, aksi durumda sorunlar yaşamanız muhtemeldir. 




İspanya vize başvurularında standart olarak istenen evraklar konaklama, ulaşım seyahat sağlık sigortası, banka hesap özeti ve kişinin mesleği iş ve çalışma durumlarını gösteren belgelerdir. Diğer dikkat edilecek konu AB programları tarafından yapılan etkinlikler vize harcından muaf tutulabilmektedir. davetiyenin özelliğine göre yapacağınız seyahat, konaklama gibi masraflar sizi davet eden kurum tarafından karşılanabilir. sizinde böyle bir durumunuz var ise evrak ile kanıtlamanız istenecektir. İşin mantığına bakmak gerekirse  ne zaman nereye gideceğiniz nerede konaklama yapacağınız ne için gittiğiniz, ne kadar zaman geçireceğiniz ve ne zaman ülkenize döneceğinizin evrak ile sunmanız istenir. bu gezi boyunca yapacağınız harcamaları karşılayabileceğinizi gösteren yeterli bakiye bulunan banka hesap özetiniz (kaşeli ve imzalı olmasına mutlaka dikkat edin.) 


Eğer kişi sportif etkinlik de görev yapacak ise federasyondan görevli olduklarını gösteren belgeler de istenmektedir. yapacağınız başvurunun özelliğine göre burada yazılmamış detaylarda olması muhtemeldir sizin durumunuz hangi kritere uymakta ise istenen belgeler yapacağınız ziyaretin özelliğine göre değişiklik gösterir. 23.09.2014 tarihinden itibaren yapılacak tüm schengen vize başvurularında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamış bulunmaktadır. Yapılan bu işlem beş (5) yıl boyunca geçerliliğini korumaktadır.  Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. (Yazı hazır olduğunda link aktif hale gelecektir.)


Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)


Bu yazı 31.05.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Monica Watson

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.