Breaking News

Yunanistan vize başvuru formu nasıl doldurulmalı ve yapılan hatalar




Yunanistan vize başvuru formu nasıl doldurulmalı ve yapılan hatalar


Sizlere Yunanistan vize başvurusu yaparken, doldurmanız gereken vize başvuru formu hakkında bilgiler vereceğim. İlk olarak bilmeniz gereken, doldurulacak olan formu başvuru yapacağınız konsolosluk (Başkonsolosluk, Büyük Elçilik) için geçerli vize başvuru formu olmasına dikkat etmelisiniz. İnternet den ve vize başvuru merkezlerinden ücretsiz olarak alabilirsiniz. Formunuzu okunalı, farklı kalem kullanmadan, büyük harf kullanarak ve karalama yapmadan doldurmaya dikkat ediniz. Bilgilerini girmeniz gereken kutucukların dışına çıkmadan doldurunuz. Şimdi sizlere kutu numaralarına göre gerekli bilgileri açıklayacağım



İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu tarafında geçerli kabul edilen başvuru formunu Buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Geçersiz form

Dikkat: Yunanistan vize başvuru formu değişti. Yeni formu Buradan indirebilirsiniz. Mayıs 2017 tarihinden itibaren yeni form kullanılacaktır. Form üzerinde yapılan değişiklilik sadece Yunanistan Konsolosluğunun başvuru sahiplerine bildirmiş olduğu kurallarda oluşan metin değişikliğidir. Diğer kısımlarda her hangi bir değişiklik olmamıştır.





  1.  Soyadınızı yazınız.
  2. Daha önceki soyadınızı yazınız (Bayanlar için evlenmeden önceki soyadları veya soyadı değişikliliği gerçekleşen diğer kişiler)
  3. Adınızı yazınız.
  4. Doğum tarihinizi gün-ay-yıl olacak şekilde yazınız.
  5. Doğum yerinizi yazınız.
  6. Doğduğunuz ülkeyi yazınız
  7. Uyruğunuzu yazınız (Türk vatandaşları için T.C)
  8. Cinsiyet bölümündeki kutucuğu işaretleyiniz.
  9. Medeni durumunuzu gösteren kutucuğu işaretleyiniz.
  10. Vize başvurusu farklı kişi tarafından yapılıyor ise yasal vasinin isim soyadı ve ev adresinizi yazınız (çocuklar da anne ve baba boşanmış ise doldurulmalıdır.)
  11. TC kimlik numaranızı yazınız.
  12. Pasaportunuzun türünü kutucuktan işaretleyiniz. (Bordo renkli pasaport / Normal pasaport olarak tanımlanmaktadır.)
  13. Pasaport numaranızı yazınız (Pasaportun resminizin bulunduğu ilk sayfadan bilgilere ulaşabilirsiniz)
  14. Pasaportunuzun verildiği tarihi yazınız.
  15. Pasaportunuzun geçerlilik tarihini yazınız.
  16. Pasaportunuzu aldığınız yer (veren makam Pasaportun resminizin bulunduğu ilk sayfadan yer almaktadır.)
  17. Başvuru sahibinin ev adresini ve yan kutucuğa telefon numarasını yazınız.
  18. Yabancı uyruklu Türkiye'de oturma izni bulunanların belge numarası ve geçerlilik tarihini doldurması gereklidir. (Türk vatandaşları Hayır kutucuğunu işaretlemeli)
  19. Mesleğinizi yazınız (örneğin: Öğrenci, Emekli, Ev hanımı, ve benzeri)
  20. Çalışanlar, iş yeri sahipleri ve öğrenciler isim adres ve telefon numarasını yazınız.
  21. Seyahat amacınızı kutucuklardan işaretleyiniz (örneğin: Ticari vize başvurularında İş kutucuğunu işaretleyiniz.)
  22. Gideceğiniz ülkeyi yazınız (örnek:YUNANİSTAN)
  23. İlk olarak giriş yapacağınız ülkeyi yazınız (örnek:YUNANİSTAN)
  24. Vize başvurusunda talep ettiğiniz giriş sayınızı kutucuklardan işaretleyiniz (Tek giriş: Vize süreniz içinde ülkeye Bir (1) defa giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Çift giriş: Vize süreniz içinde ülkeye iki (2) defa giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Çoklu giriş MULTİ : Vize süreniz içinde ülkeye defalarca giriş ve çıkış yapabilirsiniz)
  25. Vize başvurunuzda kaç gün kalmak istediğinizi yazınız (Örnek: 20 GÜN)
  26. Son üç (3) yıl içinde almış olduğunuz schengen vizenizin geçerlilik tarihini yazınız. (üç (3) yıl içinde herhangi bir schengen vizeniz yoksa Hayır kutucuğunu işaretleyiniz.
  27. Schengen vizesi sırasında daha önce parmak iziniz alınmış ise evet seçeneğini işaretleyin ve biliyorsanız tarihini yazınız. schengen vize başvurunuz da parmak iziniz alınmamış ise Hayır seçeneğini işaretleyiniz.(Pasaport için Emniyette alınan parmak izi ile karıştırmayınız.)
  28. Farklı ülkeye geçişler de Yunanistan üzerinden farklı bir ülkeye geçecekler için giriş izninizin geçerlilik tarihlerini yazınız (Örnek: Yunanistan üzerinden Bulgaristan'a geçiş yapacaklar Bulgaristan vizenizin geçerlilik tarihlerini yazınız.) Farklı ülkeye geçiş yapmayacaklar bu kısmı boş bırakınız.
  29. Schengen bölgesine giriş yapacağınız tarihi yazınız.
  30. Schengen bölgesinden çıkış yapacağınız tarihi yazınız.
  31. Davetiye ile vize başvurusu yapacaklar için davetiye gönderen kişinin İsim, soyad, ve altında bulunan iki kutucuğa adres ve telefon numarasınız yazınız. Otel rezervasyonu ile gidecekler için otelin adını adresini ve telefon numarasını yazınız.
  32. Davetiyeli vize başvurusunda davetiye gönderen firma,kurum ve benzeri isimi, adresini ve telefon numarasını kutucuklara doldurunuz. Davetiye ile başvuru yapılmayacak ise boş bırakınız.
  33. Seyahat ve yurt dışında bulunacağınız süre de masrafların nasıl karşılanacak ise (Örnek: Kendim, Babası, Annesi, Şirketi vb.) yazınız ve kutucuklardan işaretleyiniz.
  34. AB vatandaşı ile aile bağı bulunan (Eş, Çocuk, Torun, Bakmakla yükümlü olan) gibi kişilerin soyadı, adı, doğum tarihi, uyruğu ve Pasaport numarasını kutucuklara yazınız.
  35. AB vatandaşı ile aile bağı bulunanlar durumlarını kutucuklardan işaretleyiniz.
  36. Başvuru yaptığınız İlin ismini ve başvuru tarihinizi yazınız.
  37. Başvuru yapan kişi reşit değil ise vasilik hakkı bulunan kişi tarafından imzalanmalıdır.
Son sayfada bulunan yer ve tarih kutucuğu için başvuru yapılan ilin ismi ve başvuru tarihini yazınız. Diğer kutucuğu ise başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. (Başvuru yapan kişi reşit değil ise anne ve baba imzalaması gerekir.


Yunanistan vize başvuru formu doldururken yapılan hatalar

  • Farklı kalem ve yazı sitilinde değişiklik
  • Karalama yapılması
  • Konsolosluk tarafından doldurulacak alanda işaretleme yapılması
  • Kırmızı ve kurşun kalem kullanılması 
  • Bilgileri girmeniz gereken kutucukların dışına taşan yazılar
  • Eski ve geçersiz form kullanılması

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)



Bu yazı 21.01.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.
Son güncelleme tarihi 04.05.2017
Fotoğraf: Vize Hocam

DMCA.com Protection Status

56 yorum:

  1. Teşekkürler çok güzel açıklamışsınız.

    YanıtlaSil
  2. Zeynep Torke05 Aralık, 2015

    Çok güzel açıklamışsınız Sayenizde kolaylıkla hallettim başvuru formunu.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bilgiler var siteniz de başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serap hanım, iyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. formu sizce ingilizce olarak mı (özel isimlerde de türkçe karakter kulanmadan), yoksa tamamen türkçe mi doldurmalıyız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen türkçe doldurun otel isimlerini rezervasyon evrağınızda olduğu gibi doldurmalısınız sadece

      Sil
  5. Mehmet Ali Arı12 Mart, 2016

    Çok Güzel Açıklamışsınız Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Bilgi icin tesekkurler.
    benim sorum ise her sayfa imzalanacak diye bir bilgi duydum.dogrumudur yoksa son sayfada ki tek yer yeterlimidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Her sayfanın imzalanmasına gerek yok imza için iki kutucuk var eğer kişi reşit değil ise anne ve baba imza atmalı.

      Sil
  7. Güzel Paylaşım teşekkürler. Merak etttiğim konu ;Talep ettiğimiz vize süre kısmı yok bunu nasıl kim neye göre değerlendirerek 6 ay veya 1 yıllık olarak geçerli vize veriyor lar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25. Kutucuğa talep edilen gün sayısı yazılması gerekli ayrıca 29. ve 30. Kutucuklara Yunanistan'a giriş ve çıkış tarihlerinizi yazılmalı Yunanistan vize başvurularını incelerken kişi daha önce aldığı Yunanistan vizesi var ise bu vizeyi nasıl kullanmış Yunanistan'a hiç gitmeden farklı bir schengen ülkesine gitmişmi, verilen vizeyi kurallara uygun kullanmış mı gibi değerlendirmeler yapar ve kişi Konsolosluk ile arasında güven sorunu yaşamıyor ise uzun süreli vize almaya devam eder.

      Sil
    2. Konaklama rezervasyonlarım dahilinde kalacağım süre yi mi yazmalıyım ? izmirde yaşıyorum adalara istediğim zaman kısa süreli geçip dönmek dolayısı ile 1 yıllık vize almak istiyorum bunun için nasıl doldursam daha iyi olur sizce ? Hafta sonları 1-2 günlük geçişler olucak ? Şimdiden teşekkürler

      Sil
    3. Uzun süreli Yunanistan vizesi almak için hazırladığım makaleyi inceleyebilirsiniz. http://www.vizehocam.com/2015/05/uzun-sureli-yunanistan-vizesi-nasil-alinir.html

      Sil
    4. Merhaba, ben de aynı sorunu yaşıyorum. Verdiğiniz linkteki yazınızı okudum ancak malesef yanıt alamadım. Uzun süreli çok girişli vize talebim var İzmir'den haftasonları gidip gelicem. İlk olarak Sakız Adasında 20 ağustosta 1 gece kalacağım bu nedenle 25. maddeye 1 yazdım. Bu durumda o maddeye ne yazmayalım? Teşekkürler

      Sil
    5. Bengusu hanım seyahat planınız da kaç gün konaklama yapılacak ise gün sayısı olarak yazılmalıdır. Daha uzun süreli vize için Konsolosluğa hitaben dilekçe yazmalı ve ilerleyen günler de tekrar Yunanistan adalarına seyahat etmek istediğinizi ve daha uzun süreli vize talep ettiğinizi belirtirsiniz Yunanistan konsolosluğunun taktirine göre vize alacağınızı unutmayın.

      Sil
  8. yunanistan üzerinden bir çok ülkeye geçiş yapacağız tur ile gidiyorum 28. madde de varsa gideceğiniz esas ülke için giriş izni bölümüne ne yazacağım ? bir de daha önceden ingiltere vizesi için parmak izim alındı ama schengen için alınmadı ilk defa başvuracağım parmak izi alındımı bölümüne ne diyeceğim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Schengen ülkeleri harici farklı bir ülkeye geçilecek ise ve Türk vatandaşlarından vize talep ediliyor ise Bulgaristan örneği bu sebeple verdim. Schengen vizesi için parmak iziniz alınmadı ise hayır seçeneğini işaretleyiniz. Not: Yunanistan sadece kedi aldığı parmak izini tanımakta.

      Sil
  9. Merhabalar öncelikle güzel çalışma teşekkürler.
    Yunanistan adalarına hafta sonları gitme planım var otel rezervasyonum var iptal edilebilir olarak fakat ulaşım için de bilet veya rezervasyon sunmalıyım şart mı yoksa konaklama rezervasyon yeterli mi . İptal edilebilir rezervasyon yapmıyorlar bildiğim kadarı ile . Yönlendiri iseniz sevinirm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.. Eyüp bey Seyahat edeceğiniz tarihler arasında ulaşım belgesi de sunmanız gerekli, İptal edilebilir rezervasyonlar uçak ile yapılan seyahatleri için geçerli diye biliyorum. feribot net üzerinden yapmayı deneyin

      Sil
  10. Anladım, o halde 1 gün kalacağım için 1 gün yazacağım. Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Uzak olduğumuz bir konuda bize yol gösterdiğiniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. peki kalınacak yerleri nasıl yapıyoruz bütün otellerin adresi sırayla yazılacakmı yoksa rezervasyon kağıtlarını yazsak yetiyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunanistan'da kalacağınız bir otelin Adı adresi ve telefonu yazmanız yeterli Eğer başka otellerde konaklama yapacaksanız rezervasyon evraklarını sunmalısınız.

      Sil
  13. Mehmet gergi25 Ekim, 2016

    Böyle güzel bilgiler paylaştığınız için teşekkür ediyorum. sadeceon üzerinden verdiğiniz Yunanistan vizesi danışmanlık hizmetinizden çok memnun kaldım başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler hocam bu tarzdaki bilgileri hiçbir yerde bulamadım. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  15. vize başvuru formunu nasıl yazdırmalıyım arkalı önlü veya tek sayfa farkedermi

    YanıtlaSil
  16. vize başvuru formunu nasıl yazdırmalıyım arkalı önlü veya tek sayfa farkedermi.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Tek sayfa yazdırırsanız daha iyi olur. İsterseniz arkalı önlü de yapabilirsiniz ama sayfa numaralarına dikkat ediniz.

    YanıtlaSil
  18. Hülya Sertel05 Kasım, 2016

    Hocam çok faydalı bilgiler veriyorsunuz teşekkür ederim ve başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim Hülya hanım.

      Sil
  19. merhaba ben gökhan öncelikle çok güzel bir siteniz var ve bilgilendirici benim sorum 26.kutucuktaki daha önce alınan son 3 yıldaki schengen vizesi ile ilgili ben daha önce kuşadasından samos için kapıda vize alarak ülkeye giriş yaptım pasaportumda etats schengen yazıyor ve c vizesi ayrıca number of entrıes 01 var bundan dolayı 26.kutucuğu nasıl doldurmam gerekiyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gökhan bey Kapı vizesi, sadece Yunanistan'ın belirli adalarında geçerli olduğu için schengen vizesi yerine geçmez. Bu yüzden, yazmanız gerekmemektedir. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

      Sil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. 1 günlük giriş yapıcam ama konaklama bölümünü boş bırakmak zorundayım konaklama olmayacak çünkü bu durumda sorun çıkar mı acaba

    YanıtlaSil
  22. Yunanistana 1 günlük tura gidicem ancak konaklama olmadığı için konaklama bölümü boş kalıcak bu sorun teşkil eder mi konsolosluk tarafından

    YanıtlaSil
  23. Bir ve acil bir soru da benden. Ben Yunanistan'dan başlayıp bir kaç Shengen ülkesini de içeren bir plan yapıyorum. Rezervasyonlarım falan da bu doğrultuda. Alacağım Schengen vizesiyle buralara seyahatte bir sorun olmayacağından 28. madde ile ilgili bir şey belirtmeme de gerek yok sanırım. Sanırım sıkıntı Bulgaristan örneğini vermenizde. Benim seyahatim bu ülkeyi de içeriyor ve ayrıca vize istemiyor Bulgaristan Schengen vizesi olanlardan. Örneğiniz İngiltere ya da Amerika olsaydı evet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nuray hanım Elbette Yunanistan vizesi ile Bulgaristan' a giriş yapabilirsiniz. Örnek ten kasıt kişinin Bulgaristan vizesi de mevcutsa 28. Madde geçerlilik tarihlerini yazabilir. Sadece bu durumu belirtmek istedim dikkatinizi için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  24. merhabalar schengen vizem mayıs ayında bitti en son yani 2 ay önce şimdi gene başvuru yapacağım 26.maddede son 3 yıl içerisindeki schengen vize tarihlerini soruyor en son vize aldığım tarihi yazsam doğru olur sanırım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son aldığınız schengen vizesini yazabilirsiniz zaten satır çok küçük

      Sil
  25. Değerli üstadım teşekkürler...
    Kendi aracımızla avrupayı gezmek niyetindeyiz.
    İzniniz olursa aklıma takılan birkaçşey sormak istiyorum ;

    a) 22 nolu kutucuğa gideceğimiz son ülkeyi mi yazmalıyız?
    B) Biri 3 diğeri 7 yaşında olan çocuklarımız için son sayfda yer alan sağdaki kutucuğa eşiminde imza atması gerekiyor mu ?
    c)Ev hanımı olan eşim ve cocuklarıma dosya hazırlar iken kendime hazırladıgım gelir belgelerinin aynılarından onlar içinde hazırlayıp dosyalarına koymalı mıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      22 nolu kutucuğa gidilecek ülkeler yazılması gerekiyor. Yani tur sırasında hangi ülkelerde konaklama yapılacak ise örnek: Yunanistan İtalya Avusturya gibi otel rezervasyonu da sunmalısınız. Yunanistan vizesi için başvuru yapacağınız için en fazla konaklamayı Yunanistan'da olması gerekiyor. Schengen kurallarına göre hangi ülkede daha fazla konaklama yapılacak ise o ülkenin schengen vizesi için müracaat edilmeli.

      Ailenizin seyahat masrafları siz karşılayacağınız için sizin iş ve ekonomik durumunuzu gösteren belgelerin birer fotokopisini diğer aile bireylerinin başvuru dosyasına eklemeniz ve seyahat masraflarını sizin karşılayacağınızı belirten dilekçe yazılması gerekir.

      Teşekkürler.

      Sil
  26. Merhabalar, öncelikle çok ama çok teşekkürler yazılarınız için. yorumları okudum ama yine de sizden teyit almak için sormadan rahat edemeyeceğim. Samos adasına 1 günlük bilet aldım fakat 6 aylık vizeye başvurmak istiyorum. Dilekçemde uzun süreli vize istediğimi belirttim. ama 25. kutucuğa öngörülen kalış süresi olarak 1 gün mü yoksa 180 gün mü yazmam gerekiyor. 29. ve 30. kutucuğa ise bilet tarihimi mi yani 1 günlük ada biletimi mi yoksa 180 günlük vize talebimi mi yazmam gerekiyor. O kadar kafam karıştı ki yanlış birşey yazıp 1 günlük vize almamak için sormak istedim. Daha önce hep aracı kurum ile aldığım için ilk defa formu kendim dolduruyorum.

    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba melis hanım 1 gün yazıp yanına parantez açarak ( 6 ay) yazabilirsiniz. dilekçede zaten uzun süreli vize istediğinizi belirtmişsiniz. Konsolosluğun takdirine bağlı

      Sil
  27. Merhaba ben motosikletimle avrupa turuna çıkmayı planlıyorum.konaklama olarak kamp düşünüyorum bu problem olurmu,olursa nasıl bir yol izlemeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yapacağınız seyahatin planını konaklamalar için otel rezervasyonu sunarsanız daha sağlıklı bir başvuru süreci geçireceğinizi düşünüyorum. Seyahat boyunca kamp kurarak yola devam edeceğinizi belirten dilekçe yazabilirsiniz. Genel kurallara uymanızı tavsiye ediyorum. otel ve tur planınız genel geçerli kurallardır.

      Sil
  28. Merhaba hocam ben tüm evraklarim tam olduğu halde 2 defa Almanya'dan red aldim Almanya'da esim var kendisi buraya gelip gidiyor fakat ben de arada gidip gelmek istiyorum nasıl ve ne yapmam gerekiyor... Yunanistan üzerinden ?? TesTeşekkür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih bey 2 defa ret almış olmanıza üzüldüm açıkçası Profesyonel destek alarak başvurunuzun takibini yaptırabilirsiniz. Konsolosluk eşiniz ile olan bir sorununuz olduğunu düşünmüş olabilir. Başvurunuz sırasında Almanya konsolosluğuna hitaben durumunuzu açıklayan Almanca bir dilekçe eklemenizi tavsiye ederim. Yunanistan'a yapacağınız vize başvurusu Almanya'dan almış olduğunuz retler sorun olabilir.

      Sil
  29. Merhaba,
    Kendi aracimizla 11 günlük Yunanistan, Arnavutluk, Karadag, Hırvatistan, Bosna Hersek,Bulgaristan turu için Yunanistan konsolosluğuna başvuru yapacağız. 31.maddede tüm ulkedeki otelleri mi yazmamız gerekiyor? Bir de 26. maddede son 3 yılda 2 adet shengenim var. 2sini de yazmali miyim? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  30. Selamlar.
    Çocuk için başvuru formu doldururken, çocuğun bilgilerimi yoksa sponsor olan ebeveynin bilgileri mi giriliyor?

    YanıtlaSil
  31. AİE SPONSOR EVRAKI VE MASRAF KARŞILAMA DİLEKÇESİ'Nİ NASIL VE NERDEN TEMİN EDEBİLİRİM...

    YanıtlaSil

Teşekkürler.